Vijesti

EUROPSKO PRVENSTVO U SPRINT TRIATLONU, KITZBÜHEL 2021

Nastupi hrvatskih reprezentativaca započeli su u petak 18.06. u polufinalnim utrkama. Prvi na redu je bio Gabriel Barac koji odrađuje jednu solidnu utrku u svim dijelovima, a ona mu u konačnici donosi 20. mjesto za koje se odmah znalo da je na granici za plasman u B finale. Na kraju se pokazalo da je propustio finale za jedno mjesto tj. za 5 sekundi.

Poslije Gabriela na redu je bio član našeg kluba, Niko Matas. Nakon odličnog plivanja izlazi iz vode kao 5. te na biciklistički dio kreće u 2. grupi koja je lovila vodeću četvorku. Nakon bicikla odrađuje solidno trčanje i zauzima 16. mjesto što je bilo dovoljno za plasman u B finale.

Nakon juniora na redu je bio senior Jacopo Butturini. Jacopo odrađuje solidno plivanje, odlično vozi bicikl u 3. grupi te nakon dobrog trkačkog segmenta završava kao 18. u svojoj polufinalnoj grupi što je također bilo dovoljno za B finale.

U subotu 19.06. na rasporedu su bile finalne utrke. Prvi je nastupio Niko Matas koji je na plivačkom segmentu nažalost upao u gužvu na bovi te na trenutak morao i stati. Usprkos tome isplivava sa grupom i cijeli biciklistički segment vozi u vodećoj skupini. Na kraju odrađuje solidno trčanje te završava kao 21.

Nakon Nike zadnji nastup reprezentativne vrste imao je Jacopo Butturini. Na žalost dešava mu se slična stvar na plivanju te isplivava na začelju. Nakon toga još jednom pokazuje karakter i sposobnost na biciklu te sam lovi grupu ispred sebe cijelu utrku pa ih na kraju i stiže. Dobrim trčanjem uspijeva stići još nekoliko natjecatelja te na kraju završava kao 23.

Rezultate utrka možete pogledati ovdje.

Čestitamo!