Vijesti

Leonarda Pavlin najperspektivnija sportašica Grada Pule za 2020. godinu

NAJSPORTAŠI GRADA PULE SU LUCIJA VIŠKOVIĆ I ROBERT KLAČAR
Sportska zajednica Grada Pule dana 20. prosinca 2021. godine u svojim prostorijama, proglasila je najbolje Sportaše Grada Pule za 2020. godinu u osam kategorija. Uz ova priznanja i nagrade dodijeljene su  nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta, nagrada za životno djelo i nagrade klubovima koji obilježavaju godišnjice djelovanja. Nagrade su uručili gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić.

Klubovi koji  obilježavaju godišnjice i posebne nagrade su:

1. Atletski klub „ISTRA“ – 60 godina postojanja
2. Boćarski klub „VERUDA“ – 40 godina postojanja
3. Veslački klub „ISTRA“ – 135 godina postojanja
4. Plivački klub „ARENA“ – 20 godina postojanja
5. Boksački klub „PULA“ – 75 godina postojanja
6. Nogometni klub „ISTRA 1961“ – 60 godina postojanja

Najperspektivnijom sportašicom Pule za 2020. godinu proglašena je Leonarda Pavlin, članica Triatlon kluba „Pula“ sa osvojenim: 1. mjesto – Osijek, juniori PH, 2. mjesto – Osijek, juniori PH, 1. mjesto – ZAGREB, juniori finale Hrvatske triatlon lige, 1. mjesto – Zagreb, juniori PH.

Najboljom sportašicom Grada Pule za 2020. godinu proglašena je Lucija Višković, članica Atletskog kluba „Pula“ osvojila je 2. mjesto na 800 m na PH za mlađe seniorke u dvorani u Zagrebu, 1. mjesto na 800 m – na PH za juniorke u Čakovcu, 3. mjesto kao članica nacionalne štafete 4×400 m na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Najperspektivniji sportaš Pule za 2020. godinu je Ivano Čelić, član Kicboxing kluba “Planet sport“, osvojio je u kategoriji mlađih kadeta: 1. mjesto – Europski kup Conegliano, 1. mjesto Europski kup Karlovac, 2. mjesto Europski kup Karlovac, 1. mjesto Alpe Adria JC, 2. mjesto Slovenia open, 2. mjesto Croatia open, 1. mjesto Slunj open, 1. mjesto Sana open, te 2. mjesto u kategoriji stariji kadeti Prvenstvo Hrvatske u Đakovu.

Najbolji sportaš Grada Pule za 2020. godinu je Robert Klačar član judo kluba „Istarski borac“ sa osvojenim 2. mjestom na Europskom prvenstvu za mlađe seniore, 1. mjesto prvenstvo Hrvatske seniori, 2. mjesto Europski kup Dubrovnik.

Najuspješnija ženska ekipa je Veslački klub “Istra“ (Mia Grgorinić i Lara Komparić) koje su osvojile 1. mjesto u dvojcu bez kormilara u kategoriji juniorki i 3. mjesto u istoj disciplini na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu.

Najuspješnija  muška ekipa je Golf klub „Pula“ sa osvojenim 1. mjestom ekipno na prvenstvu Hrvatske.

Najsportašica osoba s invaliditetom Pule je Jelena Vuković, članica Atletskog kluba osoba sa invaliditetom „Spektar, Državna prvakinja u bacanju diska i sa osvojenim 2. mjestom u bacanju kugle.

Najsportaš  osoba s invaliditetom je Dejan Nišandzić, član Stolnoteniskog kluba „Pula“ kao pojedinačni prvak Hrvatske u kategoriji 3 na Prvenstvu Hrvatske za osobe sa invaliditetom.

LAUREATI za 2020. godinu – godišnje nagrade za ostvarena vrhunska dostignuća u razvoju sporta

1. Prim.dr. PIKOT DAVOR, golf
2. RADOSLAV RADE VUJOVIĆ, boks
3. DRAGAN SIMEUNOVIĆ, nogomet
4. IVICA KARASI, atletika