Vijesti

Primošten – PH super sprint triatlon 25.5.2019.

Primošten, simpatični gradić uz more bio je 25.5.2019. domaćin Prvenstva Hrvatske u super sprint triatlonu za mlađe juniore, juniore i za apsolutnu kategoriju dok su se rezultati ostalih kategorija bodovali za kup.

Utrka je naposljetku bila odlično koncipirana. Plivački segment plivao se u zaštićenoj uvali od vjetra i morskih struja, biciklistički segment vozio se na zahtjevnoj uzbrdici i jednako tako zahtjevnoj nizbrdici, dok se trkački segment većinom sastojao od ravnog dijela.

Najbrži i drugi najbrži u mlađe juniorskoj kategoriji bili su Deni Ćosić i Niko Matas, dok se Deni okitio i zlatom u kategoriji U19.
U kategoriji M20 također smo osvojili prva dva mjesta i to Luka Paliska prvi, a Luka Grgorinić drugi.
Kategorija M45 primila je najveće ovacije prilikom dodjele medalja jer se na najviše postolje popeo i okitio zlatnom medaljom naš trener Željko Bijuk.
U ukupnom rasporedu muških u super sprint triatlonu drugi kroz cilj prošao je Luka Paliska, a treći Luka Grgorinić.

Kod cura, Valentina Vitasović osvojila je dvije srebrne medalje i to u kategoriji mlađih juniorki i u kategoriji U19.
Nicole Fornažar osvojila je zlatnu medalju popevši se na najviše postolje u kategoriji mlađih kadetkinja.

Spomenuti ćemo i našu dugogodišnju natjecateljku Elisabettu Vitasović koja trenutno nastupa za Tk Zrinski, a osvojila je srebrnu medalju u apsolutnoj i Ž20 kategoriji te predstavlja veliku motivaciju našim natjecateljima kao i sestri Valentini.

U ekipnom zbiru muške konkurencije Tk Pula zauzeo je prvo mjesto (Paliska, Grgorinić, Ćosić, Matas, Bijuk) i drugo mjesto u ženskoj konkurenciji (Vitasović V., Rosanda, Pavlin, Fornažar N.)

Slike možete pogledati na našoj FACEBOOK stranici