Vijesti

Tk Pula na plivačkim maratonima 2020

Naši vrijedni članovi uvijek traže nove izazove. Plivački maratoni su jedni od njih. U našoj blizini održava se nekolicina maratona, a uspjeha ne nedostaje ni ovoga puta.

Na 17. plivačkom maratonu Cup Stoja 2020 Samilla Gagić osvojila je ukupno treće mjesto. Niko Matas okrunio se titulom najbržeg pojedinca maratona. Milica Gojko osvojila je drugo mjesto u kategoriji Ž14, a Samillino isplivano vrijeme bilo je dovoljno za prvo mjesto u njezinoj kategoriji Ž18.
Stefan Gojko doplivao je do trećeg mjesta u kategoriji M11. Mauro Aničić uložio je veliki trud na treninzima što je rezultiralo drugim mjestom u kategoriji M14. Niko Matas bio je prvi u svojoj kategoriji M18.
Kategorija M39 nosila je veliku borbu naših odvažnih članova. Ovoga puta Vladimir Gnip bio je najbrži među članovima Tk Pula te je osvojio drugo mjesto. Dean Udovičić bio je četvrti, a odmah iza njega naš Marko Jelić. Konkurencije nije nedostajalo ni u kategoriji M49 u kojoj je Željko Bijuk doplivao do trećeg mjesta, a Mauricio Antolović i Filian Fabris do devetog, odnosno desetog mjesta.
Drago nam je svjedočiti uspjesima članova drugih klubova koji također vrijedno treniraju rame uz rame naših triatlonaca. S time rečeno, čestitamo Carol Stojanović i Nikolina Kuvačić na osvojenim prvim mjestima u kategoriji Ž11 odnosno Ž49.

41. plivački maraton Grada Pule okupio je 195 plivača među kojima je bio i pokoji triatlonac i triatlonka.
Samilla Gagić osvojila je drugo mjesto u kategoriji juniorki, a u kategoriji kadetkinja Milica Gojko zauzela je treće mjesto. Aleksandra Udovičić i Lina Poljugan odvažno su odplivale maraton i zauzele šestu odnosno devetu poziciju u kategoriji ml. veteranki.
Stefan Gojko je među početnicima stigao peti što je također veliki uspjeh. Vladimir Gnip osvojio je drugo mjesto u seniorima, ali ovoga puta uz manju klupsku konkurenciju. Možda se pitate gdje je konkurencija otišla? Ne predaleko! Samo jednu kategoriju iznad. U kategoriji ml. veterana Saša Naumović odlični sedmi, Dean Udovičić odmah iza Saše na osmom mjestu, Nebojša Nikolić doplivao je do dvadesetog mjesta, a Filian Fabris do dvadeset i drugog.

Istoga dana plivao se i plivački maraton Limski kanal. Dionicu od 5000m uspješno su odplivali Samilla Gagić, Nikolina Kuvačić i Marko Jelić. Službeni rezultati još nisu dostupni, ali nisu ni bitni jer su naši triatlonci i ovaj maraton odradili sa smijeskom na licu.

Čestitamo svim sudionicima i želimo još puno veselih druženja kroz utrke.
Slike sa maratona možete pogledati na našoj facebook stranici.